Cine actual: estrenos, recomendaciones y festivales.

Cortometraje, Festivales

I Edició del certamen Curts al curs 2022

El passat dimecres dia 21 es va iniciar un nou apartat dintre del Festival Internacional de curtmetratges de Vinaròs Agustí Comes. Esta nova secció obre les portes al talent més jove i anima els que sentin curiositat pel cinema a que experimentin. La realització de pel·lícules s’ha democratitzat gràcies a la tecnologia i la joventut en sap molt de com utilitzar-la. Són generacions que estan contínuament en contacte amb les càmeres i les pantalles, i poden aportar nous punts de vista que el festival vol mostrar.

Del total de 15 curts rebuts es van seleccionar 3 finalistes que, com es va fer en les altres seccions del festival, es van projectar. La membre del jurat, Pilar Ferrer, va presentar aquests tres finalistes que van ser: “Lo que no se nombra no existe”, “Upps… La paella” i “Redes peligrosas”.

El guanyador va ser desvetllat per donya Josefa Gondomar, directora de la Fundació Caixa Vinaròs. Upps… La paella va ser l’elegit. Un curtmetratge realitzat amb la tècnica del stop motion, dirigit per Paula Rodrigo Peiró i interpretat pels seus personatges de plastilina. Un gran treball d’aquesta estudiant que va rodar el curt cursant 6é de primària del col·legi La Immaculada d’Alacant.

El membre del jurat Dani Torreblanca es va encarregar de justificar la decisió del jurat. Es va valorar especialment la dedicació, el treball i la il·lusió que es respira en aquest curtmetratge on es  demostra que amb pocs i accessibles recursos es pot contar una història. Un laboriós treball en stop motion pel que desfilen unes simpàtiques figuretes de plastilina perseguint l’objectiu de fer una bona paella, cosa que veiem no és fàcil.

L’stop motion es una antiga tècnica cinematogràfica que beu de l’essència del cine i que és, bàsicament, la consecució de fotogrames per animar la imatge. El fet de treballar-les individualment suposa un “mimo” i un contacte constant amb els personatges que en este cas estan modelats per una xiqueta. Encara que sembli infantil ,al mercat hi ha treballs professionals similars, com per exemple la sèrie Very Small Creatures de la productora Aardman Animations.

Paula Rodrigo Peiró va recollir el premi entre aplaudiments. Per la resta de finalistes també es va entregar una bossa del festival com a detall.

Des del festival es va animar a tots els participants a que fessin més treballs i els presentessin a concursos esperant que aquesta nova secció s’ompli de propostes de nous talents joves.

Dejar una respuesta